1.dan: 2x 8b+ za Janjo ter prvi 8a za Saro in Kiliana

0

Včeraj so se mi pridružili na, zdaj že tradicionalnem, C-Team-ovem plezalnem taboru v Kotečniku tisti najbolj ”izkušeni” in natrenirani: Janja Garnbret, Tjaša Slemenšek, Sara Lukič, Urška Repušič, Klara Jovan, Kilian Čop in Nejc Dvoršek, da skupaj v miru rešimo kakšen star ”problem” ali si zadamo novega. No prvi dan je presegel že vsa moja pričakovanja in varovanci so mi spet dokazali, da smo dobro trenirali.

Neverjetna je bila Janja, ki je preplezala najprej smer Memento 8b+. Spodnji del smeri je Janja dobro poznala, saj je enak z njeno do sedaj najtežjo preplezano smerjo Katakombe (8b+), nato pa se smer odcepi v levo in ji sledi ”boulder problem”, ki se zaključi z malo lažjim izhodom. Po kašni uri pavze se je Janja podala še v vzdržljivca Agresija, ki ga je tudi po delih že dobro poznala, no in v dveh poskusih tega dne je padel še en 8b+.

Kilian in Sara sta prišla na tabor z ”apetitom” po svoji prvi osmici in tako sta se oba zapodila v Guernico 8a, do konca dneva sta jo imela v ”žepu”. Oba sta bila zelo vesela svojega uspeha in tudi uspeha Nejca, ki je preplezal povezavo Specialist-Guernica in dvignil svojo mejo na 8a+/b.

Naj nam vreme služi in ”padla” bo še kakšna dobra, lepa, morda tudi težka smer ali pa se bo le odprl kakšen nov projekt, kar nas sploh ne moti 😀

Naslovna slika: Janja Garnbret (C-Team, CAMP) v smeri Memento/Katakombe
Foto: Luka Fonda

Galerija

Dodaj odgovor