8c in 8c+ za Janjo Garnbret

0

Letos so CTeam-ovci zaradi zelo dolge tekmovalne sezone izpustili veliko sončnih vikendov in tako plezali v skali dosti manj kot smo si v resnici vsi želeli. Seveda pa to ne pomeni, da v skali niso bili in daleč od tega, da ničesar niso preplezali. Preko poletja in do sedaj se je zgodilo kar nekaj dobrih, ma kaj dobrih, odličnih vzponov in novih mejnikov, o katerih pa še nič nisem napisal. Torej bolje sedaj kot pa nikoli:

Janja Garnbret je bila najuspešnejša in je že na poletnem taboru preplezala Iluzijo 8c, Masaker 8b in Adrenalin 8b. Septembra je s Tjašo Slemenšek ponovno obiskala Kotečnik in na hitro opravila še s Hipnozo 8a+ in Levitacijo 7c+/8a, Tjaša pa je bila uspešna v Dream team 7c+/8a.
To soboto pa je Janja preplezala še eno težko smer in ponovno dvignila svojo mejo, uspelo ji je v smeri Miza za šest 8c+. Za smer ni potrebovala veliko študija, saj ji je v njej uspelo že v četrtem poskusu (2 je naredila poleti in 2 v soboto), seveda pa je že prej preplezala smeri Adrenalin (8b) in Katakombe (8b+), ki sestavljata to smer in ju povezuje težek prehod.

V skali pa so bili uspešni tudi ostali CTeam-ovci, Urška Repušič in Kilian Čop sta preplezala svoj prvi 8a+ (Specialist za življenje), Sara Lukič je preplezala Nebo nad Berlinom 8a, Zan Sudar pa CSN 8a+. Zan je to soboto preplezal na Rogli tudi 2 balvana z oceno 8A (Le belanca, Angry birds).

Staša Gejo je edina obiskala malo več plezališč in bila v Kotečniku uspešna v Impulzu 8a+ in Guernici 8a, v Jelašnici je preplezala Double Trouble 8a+, v Sičevem pa je celo opravila prvi vzpon in smer poimenovala Povratak odpisanog ter ocenila z 8a+.

   Foto: Luka Fonda

Ni možno komentirati