Anja Šerbinek do prve 8b+

0

Ni minilo še veliko časa, ko je Anja uspela v prvi smeri z oceno 8b, že je prestavila svoje meje še stopničko višje. V sredo, 2 aprila, ji je uspelo v smeri Katakombe (8b+) v Kotečniku.

“Katakombe sem prvič poskusila že lani. Ker so ena od Gorazdovih najtežjih smeri, me je zelo zanimalo kaj je preplezal, kakšni so gibi in kako dober plezalec moraš biti, da ti uspe preplezati smer take težavnosti. Ker sem že v prvem poskusu naredila vse gibe, je to zame bila velika motivacija, da tej smeri posvetim še več pozornosti. Na začetku sem potrebovala nekaj poskusov, da sem našla sebi najbolj optimalno varianto, ker mi Gorazdova ni najbolj ležala. Že lani jeseni mi jo je skoraj uspelo preplezati, vendar je za realizacijo zmanjkalo časa. Pričel se je drugi del tekmovalne sezone, zato sem vso pozornost posvetila čimbolj kvalitetnim treningom, spomladi pa sem se vrnila, da jo preplezam. Seveda sem bila po uspešnem vzponu zelo vesela, saj sem premaknila svojo mejo še za stopničko višje, vendar je plezanje začararan krog. Ko izpolniš cilj si zadaš še višjega. Trenutno že vlagam trud v nove smeri. Za letošnjo sezono je moja največja želja obiskati Paklenico in preplezati tudi kakšno večraztežajno smer.

Anja je uspešna tekmovalka v športnem plezanju, ki trenira v okviru ekipe C-Team pod vodstvom trenerja Gorazda Hrena in se lahko že pohvali z nastopom na članski tekmi za svetovni pokal.

vir: APD Kozjak Maribor
Foto: Luka Fonda

Dodaj odgovor