Evropsko prvenstvo v balvanih

0

Od 14. – 16.maja je v Innsbrucku (Avstrija) potekalo člansko evropsko prvenstvo v balvanih in tekme se je prvič udeležila tudi C-Team-ovka Staša Gejo.

S Stašo sva se letos odločila, da sezono “fokusirava” zgolj na balvanske tekme, težavnost pa ostaja za popestritev in za kakšno dobro smer v skali.

Tako so se priprave na evropsko prvenstvo pričele že januarja in so trajale vse do same tekme. Ker je bila to prva tekma sezone, nisva vedela kje se trenutno “nahajava” v svetovni oz. evropski konkurenci, kar pa je bilo po eni strani dobro, saj sva se lahko tako neobremenjeno pripravljala in popolnoma zaupala v najin plan dela. Cilj prvenstva je bil jasen, uvrstitev v polfinale. Zadnji trening sva opravila, tako kot večino drugih, v Mariboru in dal nama je še zadnjo potrditev, da je Staša dobro pripravljena in se lahko samozavestno odpravi na tekmo.
Kvalifikacije so bile odlične in Staša je s skoraj popolnim plezanjem v vseh petih balvanih presenetila vse. Zaključila je na 3.mestu v svoji skupini s petimi vrhovi v zgolj sedmih poskusih.


Cilj je bil dosežen, apetiti pa so se po kvalifikacijah seveda nekoliko dvignili. V polfinalu gre spet vse od začetka in ponovno je potrebno pokazati vse kar znaš. Tokrat je bilo plezanje malo slabše kot v kvalifikacijah, ampak bi zgolj z malo sreče oziroma z malo manj smole bil dosegljiv tudi finale (Staša je namreč v 1.poskusu drugega balvana zdrsnila s cone in nato balvan v tretje preplezala, na koncu pa se je izkazalo, da bi bil flash tega balvana dovolj za finale). Staša je na koncu zasedla vseeno odlično 14.mesto, kar je lepa popotnica za nadaljevanje sezone.

Staša: “V Innsbruck nisem odšla z velikimi pričakovanji, saj imam zelo malo izkušenj s tekmami v članski kategoriji. Počutila sem se v odlični formi, vendar pa do samega nastopa nisem vedela ali je to dovolj. Rezultat iz kvalifikacij me je popolnoma presenetil, kot tudi marsikoga drugega, in šele takrat sem dobila nekakšno širšo predstavo o mojih sposobnostih. Nastop v polfinalu ni bil ravno pohvalen in daleč od mojih zmožnosti, ampak vseeno dobra lekcija za moj napredek.


Stašini sponzorji so: |CTeam|TrangoWorld|Scarpa|Morpho|

Naslovna slika: Elias Holzknecht

Ni možno komentirati