EYC Dornbirn

0

Pa se je le začela nova tekmovalna sezona, s prvo tekmo sicer malo (pre)hitro za naše plane v težavnosti, a vseeno dobra informacija o tem, kje se trenutno “nahajamo”. Pet C-Team-ovcev se je odpravilo na prvo tekmo evropskega ml.pokala v Dornbirn (Avstrija), kjer so se nekateri odrezali nad pričakovanji, nekateri pa bodo morali v svoji formi še kaj dodati. Ta tekma je bila sicer najmanj pomembna od vseh, zato smo jo izkoristili predvsem za nove izkušnje in kot pokazatelja forme.

Kadetinje (youth A female):
Janja Garnbret (CAMP, La Sportiva) je dokazala, da je v novo sezono štartala še močnejša in boljša kot doslej, v svoji kategoriji je suvereno zmagala tako v kvalifikacijah kot v finalu.
Tjaša Slemenšek (Ocun, Iglu Šport) je dobro odplezala kvalifikacije in v obeh smereh bila 5., v finalu pa je naredila napako, ki jo je stala dobre uvrstitve in je končala na 9.mestu. Tjašin cilj je bil tokrat le suverena uvrstitev v finale, saj njeno formo še pilimo. Izkazalo se je, da je trenutno točno tam, kjer bi naj bila.V isti kategoriji je tekmovala tudi Sara Lukič, ki se je prvič udeležila tekme v težavnosti, zasedla je 24.mesto.

Kadeti (youth A male):
Nejc Dvoršek in Zan Sudar sta trenutno še bolje pripravljena za balvane, vendar pa je naša želja, da se tudi v težavnosti dokažeta in dosegata solidne rezultate. Zan je sicer izboljšal lanski rezultat in dosegel 27.mesto, za Nejca pa je bila to prva mednarodna izkušnja, uvrstil se je le mesto za Zanom. Fanta pridno trenirata in upata, da prihodnji vikend v Imstu rezultate izboljšata.

Ostali člani C-Team ekipe so ostali doma. Staša Gejo se je pripravljala na člansko evropsko prvenstvo v balvanih, Urška Repušič se je v okviru priprav na prvo tekmo državnega prvenstva udeležila tekmovanja IRCC v Zagrebu in zmagala, Klara Jovan se prav tako pripravlja na prvo tekmo državnega prvenstva, Kilian Čop pa se tekme ni udeležil, ker po dolgi pavzi še ni bil pripravljen za soliden rezultat.

Kaj sta o prvi tekmi povedali Tjaša in Janja:

Tjaša: “Komaj sem čakala na prvo letošnjo evropsko tekmo, zato ker na tej steni še nisem tekmovala. Bila sem vesela uvrstitve v finale, vendar s končnim rezultatom nisem bila najbolj zadovoljna, saj sem v finalu naredila napako, ki me je stala nekaj mest.”

Janja: “Sezona se je začela s tekmo v Dornbirnu katere sem se še posebno veselila, saj v Dornbirnu nisem še nikoli tekmovala. Kvalifikacijski smeri nista bili preveč težki, finalna smer pa je bila precej težja. Zbrala in odplezala sem jo tako kot znam in tako osvojila najvišje mesto. Zmaga mi je dala še dodaten zagon za nadaljne tekme.”

 

Ni možno komentirati