Izjemen debi Janje na svetovnem pokalu v Chamonix-u

0

Začela se je sezona svetovnega pokala za člane s prvo “etapo” v francoskem Chamonix-u, kjer pa je v okviru iste tekme potekalo tudi evropsko prvenstvo. Prvič se je na tekmi najboljših članic na svetu pomerila tudi 16 letna C-Team-ovka Janja Garnbret in njen debi je bil preprosto spektakularen.

Janja je že v kvalifikacijah pokazala, da sodi v sam vrh svetovnega plezanja in s 3.višino v prvi smeri in z vrhom v 2.smeri končala kvalifikacije na 3.mestu.
Polfinale je bilo še boljše, Janja je smer popolno odplezala in dosegla vrh, kar je uspelo poleg nje še 3 tekmovalkam (Mini Markovič, Jain Kim in Jessici Pilz) in tako je bil finale zagotovljen, cilj pa dosežen.
Finale je bil ponovno popolno odplezan, malo z zadržkom na zadnjem gibu, vendar premišljeno in izvedeno pod kontrolo, zopet dosežen vrh. Stopničke oz. medalja na prvi tekmi je bila zagotovljena in le počakati je bilo potrebno kakšne barve bo. Izkušena Mina Markovič je seveda vzela stvar v svoje roke in ponovno dokazala, da je v odlični formi ter tako tudi ona smer preplezala do vrha, kar pa ni uspelo korejki Jain Kim in tako smo imeli kar dve domači predstavnici na najvišjih stopničkah.

Janja je tako na svoji prvi članski tekmi za svetovni pokal osvojila odlično 2.mesto, hkrati pa je osvojila tudi naslov evropske podprvakinje.

Naslednja tekma za svetovni pokal je že ta vikend v Brianconu, vendar pa se je Janja ne bo udeležila, saj se bo doma pripravljala na evropsko ml. prvenstvo v balvanih, ki bo potekalo 21. in 22. julija v francoskem L’Argentieru.

Foto: FB slovenia climbing team

Janjini sponzorji so: C-Team/CAMP/La Sportiva/Morpho

Ni možno komentirati