Janja in Staša Adidas Rockstars

0

Končno je bila na sporedu tudi tekma Adidas Rockstars, ki smo jo vsi z veseljem pričakovali, saj je bilo o njej vedno slišati le najboljše. Že samo to, da lahko na tekmi nastopijo le povabljeni, doda nek svoj čar in da tekmovalcem občutek, da sodijo med izbrane, najboljše, elito. Tako Janja kot Staša in jaz (kot spremljevalec seveda 🙂 ) smo se tekme udeležili prvič, Janja je dobila povabilo, Staša pa si je z zmago na evropskem pokalu v Längenfeldu priborila “Wild Card”.

Tekma in organizacija je res na vrhunskem nivoju, kar se ugotovi že takoj ob prihodu v hotel in na sami registraciji. Takoj se začnejo fotoshootingi, intervjuji, snemanja, kasneje pa smo vsi povabljeni na skupno večerjo, kjer se zbere vsa elita: Amma, Noguchi, Hojer, Chon, Glairon-Mondet, Sharafutdinov, Gelmanov, Coleman, McColl, Coxsey, Le Neve, Klingler, Mascarenas, Sandoz, Nonaka, Kruder, Garnbret, Gejo, …

No, naslednji dan so se pričele kvalifikacije, dan za tem pa še polfinale in seveda finale. Postavitev balvanov je bila v vseh krogih vrhunska in plezalci so res lahko uživali v domišljiji številnih postavljalcev. Uživali pa sta definitivno tudi Janja in Staša ter se tako uvrstili v sam finale, ki je bil prava poslastica v polni Porsche Areni (v finale sta se uvrstila tudi Julija in Jernej Kruder, Gregor Vezonik pa je žal obstal v kvalifikacijah na nehvaležnem 21.mestu). V finalu je Janja končala kot 3., pred njo sta bili odlični Megan Mascarenas (USA) in Akiyo Noguchi (JPN), Staša pa je zasedla 4.mesto. Zelo lepo je bilo videti skupaj v finalu Jerneja in Julijo Kruder, ki sta bila na koncu 3. in 6.

V kolikor bo mogoče, se z lahkoto tudi naslednje leto pustimo tako lepo razvajati 😉

Kaj sta dekleti povedali o sami tekmi:

Janja:To je bilo moje prvo leto na Adidas Rockstars-u, tako da velikih pričakovanj nisem imela, odšla sem predvsem uživat in odplezat po najboljših močeh. Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom v finalu, posebej z drugim balvanom zato, ker sem ga nepričakovano flashala. Vzdušje je bilo fenomenalno in z veseljem se udeležim Adidas Rockstarsa naslednje leto!

Staša:V Stuttgart sem odšla v ne najboljši formi in zato nisem vedela kako dober bo moj nastop. Polfinale sem odplezala s tremi flashi, kar je bilo ravno dovolj za moj prvi finale na moji prvi tekmi Adidas Rockstars. V finalu sem dala vse od sebe, vendar ni bilo dovolj za naslednji krog – top 3. S četrtim mestom sem več kot zadovoljna, ker o finalu nisem niti razmišljala. Zelo sem navdušena nad celotnim dogodkom in komaj čakam naslednjo sezono v članski kategoriji.

Foto: www.adidas-rockstars.com
Video celotnega finala pa je tukaj

Ni možno komentirati