Janja ponovno mladinska evropska prvakinja

0

Na evropskem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju, ki je od 12. do 14. junija 2015 potekalo v Edinburghu, je Janja Garnbret že tretjič zapored postala evropska prvakinja v težavnostnem plezanju. Tjaša Slemenšek, ki se je prav tako ponovno uvrstila v finale prvenstva, je bila na koncu 7.

Dekleti sta skozi tekmovanje dobro plezali in se tako zanesljivo uvrščali v naslednji krog, predvsem je blestela Janja, ki je na tekmovanju preplezala do vrha prav vse smeri. Tjaša je v finalno smer vstopila zelo napadalno in samozavestno, vendar pa ji je nepričakovano zdrsnila noga in je tako žal zaključila s plezanjem.

Janja je za PZS povedala: Zelo sem zadovoljna s svojim plezanjem. Prav tako sem vesela, da mi je tretjič zapored uspelo osvojiti naslov evropske prvakinje. V vsako smer sem vstopila zbrana in odločna in tako vedno dosegla vrh, kar je bil tudi moj cilj. Po treh mednarodnih tekmah težavnosti se bom zdaj osredotočila na evropsko mladinsko prvenstvo v balvanih in na svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo konec avgusta v Arcu.«

Foto: Anže Štremfelj

Ni možno komentirati