Katakombe (8b+) za Janjo Garnbret

0

Začetek aprila je bil za nas zelo uspešen, saj sta kar dve C-Team-ovki preplezali svoj prvi 8b+, Katakombe v Kotečniku.

2.aprila je to uspelo Anji Šerbinek (o tem smo že pisali), le dan kasneje pa je v isti smeri uspela šele komaj 15 letna Janja Garnbret. Janja je smer poskusila že lani, vendar pa zaradi tekmovalnega koledarja svetovnega, evropskega in državnega prvenstva, smeri ni mogla posvetiti študija. Želja je seveda ostala in tako sva Katakombe postavila na seznam ciljev za novo sezono.

No, tako smo 3.aprila trening zamenjali za plezanje v skali in šli prvič letos v Kotečnik. Kaj bomo plezali sploh ni bilo vprašanje, saj je takoj ob prihodu v “luknjo” že vsak stal pod svojim projektom. Tjaša Slemenšek pod Specialistom za življenje 8a+, Nejc Dvoršek pod Impulzom 8a+ in Janja seveda pod Katakombami 8b+. Po dobrem ogrevanju je vsak poskusil svojo smer, vstavil komplete, ponovil gibe, nato pa se je začela “verižna reakcija”: v drugem poskusu je Tjaša preplezala smer Specialist za življenje, Janja je dobro naštudirala dolg gib v Katakombah, ki ji je povzročal probleme, in v naslednjem poskusu že vpela vrh,  Nejc pa dekletoma seveda ni ostal dolžen in je v tretje uspel v Impulzu.

Moram priznati, da smo bili vsi skupaj kar presenečeni nad uspehom, saj za prvi dan plezanja “na štrik” kaj takšnega res nismo pričakovali. Hkrati pa smo s tem vsi dobili potrditev, da delamo v pravi smeri in da garanje čez zimo ni bilo zaman.

Janja je ob uspehu povedala: “Letošnja sezona se je zame lepo začela, saj sem že ob prvem obisku plezališča Kotečnik preplezala za mene dosedaj najtežjo smer – 8b+ imenovano Katakombe. Preplezati sem jo poskusila že lani, ni veliko manjkalo ampak en gib mi je vendarle delal težave. Leto pa se je začelo po mojih pričakovanjih in željah, da preplezam to smer. Seveda sem potrebovala nekaj poskusov, da sem ponovila svoje variante, kasneje pa sem sproščeno vstopila v smer in moja edina želje je bila, da jo preplezam. Vztrajala sem in moj trud se je obrestoval. Seveda sem bila zelo vesela, ker sem svojo mejo prestavile še višje. Moji cilji za letošnjo sezono so, da poskušam preplezati čim več težjih smeri v Kotečniku in drugod.”

 Foto: Luka Fonda

Dodaj odgovor