Odličen nastop Janje in Tjaše na Evropskem pokalu v Imstu

0

V soboto 31.maja je bila v Avstrijskem Imstu prva tekma Evropskega pokala, ki sta se je udeležili, pod okriljem Slovenske mladinske reprezentace, tudi C-Team-ovki Tjaša Slemenšek in Janja Garnbret (CAMP).

V sobotnih kvalifikacijah, kjer je tekmovalo kar 49 tekmovalk, sta punci blesteli z odličnim plezanjem, preplezali obe kvalifikacijski smeri do vrha in se tako kot vodilni uvrstili v nedeljski finale.

Finalna smer je bila ista za vse kategorije deklet in tako smo lahko videli kam sežejo tudi najmlajše tekmovalke v primerjavi s starejšo kategorijo. Najprej je nastopila Janja in ponovno z odličnim plezanjem dokazala, da se lahko suvereno kosa tudi že z vsemi starejšimi mladinkami, smer je ponovno preplezala  do vrha in tako postala zmagovalka 1.tekme Evropskega ml. pokala. Tjaša je finale odplezala nekoliko slabše kot kvalifikacije, a kljub temu zasedla odlično 7.mesto.

Tekma nam je dala ponovno potrditev, da delamo dobro in nam hkrati pokazala kaj še moramo in želimo dodati k formi, da se čimbolje pripravljeni odpravimo na prihajajoče Evropsko ml. prvenstvo, ki bo 14. in 15.6. v Edinburghu.

Izjava Janje:
“Končno smo po vseh pripravah dočakali prvo letošnjo tekmo evropskega pokala in to ravno v Imstu kjer sem lani prvič tekmovala na mednarodni tekmi v težavnosti. Lanski uspeh sem želela vsekakor ponoviti in to mi je tudi uspelo. Kvalifikacijski smeri nista bili težki in kot 1 sem se uvrstila v finale. V finalu sem dala vse od sebe, “pofajtala” sem do konca in tudi dosegla vrh. Zelo sem vesela zmage in komaj čakam na nove tekme.”

Izjava Tjaše:
“Za tekmo v Imstu sem bila po vseh treningih in pripravah dobro pripravljena. To se je pokazalo že v kvalifikacijah, kjer sem obe smeri preplezala brez težav. Po dobrem plezanju sem komaj čakala, da to pokažem še v finalu. Čeprav je bila finalna smer lepa, je nisem odplezala tako, kot sem želela in sem zato zasedla 7. mesto. Kljub majhnem razočaranju sem bila s svojim nastopom na tekmi dokaj zadovoljna.”

Naj še dodam, da sta bili Janja in Tjaša le del ekipe Slovenske ml. reprezentance, ki je ponovno dokazala, da sodi v sam vrh športnega plezanja. V vseh kategorijah je bilo v finalu kar 7 naših mladincev, poleg Janje pa je medaljo za 2.mesto prejel še Martin Bergant.

Celotne rezultate lahko pogledate tukaj.

Foto: arhiv Slovenia Junior Climbing Team

 

Dodaj odgovor