Janja evropska prvakinja, Tjaša 3.

0

Ta vikend je bilo v Edinburgh-u na Škotskem Evropsko mladinsko prvenstvo v težavnosti, tekme sta se v okviru slovenske ml.reprezentance udeležili tudi Janja Garnbret (C-Team, CAMP) in Tjaša Slemenšek (C-Team).

Janja je v kategoriji starejših deklic preplezala obe kvalifikacijski smeri do vrha, a bila na koncu kvalifikacij, zaradi nevpetega kompleta v drugi smeri, 5.  V finalu, kamor se jih je uvrstilo deset, je šlo vse od začetka in Janja tokrat ni dopustila ponovne napake, dobro je odplezala finalno smer in obranila lanski naslov evropske prvakinje.

V isti kategoriji je Tjaša Slemenšek po kvalifikacijah vodila z obema preplezanima smerema in se z dobrim občutkom podala v finale. V finalu je poskrbela za dvojno slavje in dokazala, da lahko tudi v finalu pokaže, kar dosega venomer v kvalifikacijah, tako je zasedla odlično 3.mesto.

Dekleti sta o svojem nastopu na prvenstvu povedali tole:

Janja: “Po manjši napaki v drugi kvalifikacijski smeri, sem se kot 5. uvrstila v finale. Po majhnem razočaranju, pa sem bila trdno odločena, da to napako popravim v finalu. Za finalno smer sem bila dobro pripravljena in polna samozavesti sem vstopila vanjo. Do tja kjer sem padla, je bila smer zelo lepa in meni osebno pisana na kožo. Zelo sem vesela, da sem ponovno osvojila naslov evropske mladinske prvakinje in komaj čakam na nove tekme.

Tjaša: “Obe kvalifikacijski smeri, ki sem ju preplezala brez problema, sta mi dali motivacijo, da dobro plezanje pokažem tudi v finalu. Finalna smer mi je bila všeč. Zaradi zgrešenega grifa pa sem izgubila možnost za nadaljevanje smeri. Vseeno sem zelo vesela 3. mesta, saj so to moje prve stopničke na evropski ravni.

O uspehu celotne mladinske reprezentace lahko preberete več na syct.si

Foto: arhiv slovenske ml.reprezentance v šp.plezanju

Ni možno komentirati