Janja evropska prvakinja

0

V avstrijskem Imstu je od 26. do 28. avgusta 2013 potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v športnem plezanju, katerega sta se udeležili tudi C-Team-ovki Janja Garnbret in Tjaša Slemenšek.

 

Po evropskem prvenstvu v balvanih, ki je bilo v Švici (1.mesto Janja, 3.Sara in 4.Tjaša), smo s treningi takoj “preklopili” na naslednji velik cilj – Evropsko prvenstvo v težavnosti. Na vrsti so bile priprave na težavnost, treningi so se čisto spremenili, smeri so postale daljše in z reprezentanco smo veliko hodili trenirati v Avstrijo. Na koncu je bilo vse poplačano in ves trud in odrekanja so prinesli novo zadovoljstvo in potrditve.

 

Obe sta se uvrstili v nedeljski finale, kamor se uvrsti 10 najboljših iz predhodnih kvalifikacij. Janja je z odličnim plezanjem pokazala, da je tudi v težavnosti trenutno najboljša plezalka in osvojila naslov evropske prvakinje. Tjaša je finale odplezala zadovoljivo in je z manjšo napako v odločilnem trenutku zasedla 9.mesto, seveda pa je s tem dokazala, da lahko sledi najboljšim.

 

Daljšo objavo si lahko preberete na strani PZS, kjer sva z Janjo podala tudi izjavo:

Gorazd Hren (trener zmagovalke Janje Garnbret in finalistke Tjaše Slemenšek): »Zelo sem vesel, da je Janja zopet zmagala – nisem vedel, kaj lahko pričakujem od nje po evropskem prvenstvu v balvanih še  v težavnosti. Vedel sem sicer, da je dobro pripravljena, Janja pa je to tudi sama dokazala in prepričljivo zmagala ter postala mladinska evropska prvakinja med starejšimi deklicami v obeh disciplinah. Plani za naprej: sedaj bo imela nekaj dni prosto, nato pa sledijo ‘finiš’ priprave za svetovno prvenstvo sredi avgusta. Glede na to, da svetovne konkurence ne poznava, bo dala vse od sebe in bova videla, kako daleč bo to neslo. Pohvala gre tudi Tjaši Slemenšek, ki je z uvrstitvijo v finale pokazala, da lahko sledi najboljšim.«

JANJA GARNBRET (st. deklica, ZMAGA, naslov MLADINSKE EVROPSKE PRVAKINJE v težavnostnem plezanju): »To je moja druga tekma evropskega prvenstva in prva v težavnosti. Kvalifikacije so bile zahtevne, saj sta obe kvalifikacijski smeri zahtevali močno koncentracijo, da si ju lahko odplezal najboljše. Konkurenca je bila zelo močna, a sem dala vse od sebe, da sem se uvrstila med najboljših 10 finalistk. Finalna smer prav tako ni bila enostavna, zbrala sem vse moči in osvojila zlato medaljo. Svojega uspeha sem zelo vesela. Sedaj si bom malo oddahnila, nato pa konec tedna začnem s pripravami na mladinsko svetovno prvenstvo in upam na najboljše.«

 

Dodaj odgovor