Povzetek 2014

0

Kljub temu, da smo že krepko v treningih za novo sezono, se zdi smiselno, da naredimo povzetek C-Team-ovcev za leto 2014. Čeprav se je zdelo, da smo v letu 2013 naredili neprekosljivo, pa je bilo 2014  še boljše. Pa poglejmo kaj so nekateri posamezniki dosegli v preteklem letu:

Janja-10minJanja Garnbret je prvo tekmo evropskega ml. pokala začela z zmago (Imst, težavnost) in je v tem slogu nadaljevala celotno sezono, tako je zmagala na čisto vseh tekmah v letu 2014. Definitivno je bil njen največji tekmovalni uspeh osvojitev naslova svetovne mladinske prvakinje v Novi Kaledoniji, pred tem pa je še drugo leto zapored postala evropska ml. prvakinja v težavnosti (Edinburgh) in balvanih (Arco). Postala je tudi državna prvakinja v balvanih in težavnosti.
Zelo uspešna je bila tudi v skali, najprej je preplezala svoj prvi 8b+ (Katakombe) in kasneje k tej smeri, poleg kar nekaj 8b-jev, dodala še dva 8b+ (Memento, Agresija). Na pogled je svojo mejo prestavila na 8a (Chiquita), v balvanih pa bila uspešna vse do 8A+ (Pura Vida).

StašaStaša Gejo je v tej sezoni dominirala predvsem v balvanih, kjer sta njena najboljša rezultata 2.mesto na evropskem ml. prvenstvu v Arcu in zmaga na evropskem ml. pokalu v L’Argentieru. V skupnem seštevku EMP je končala na 2.mestu. V težavnosti je bila najboljša 6. na evropskem ml.prvenstvu v Edinburghu. Ker Staša trenutno živi v Mariboru, je tekmovala tudi na slovenskem državnem prvenstvu, kjer je na Logu bila 2. med članicami.
V skali je letos prepezala smeri do 8b (Racing in the street, Francija).

Edinburgh-TjasaKvalifikacijeTjaša Slemenšek je sezono prav tako začela uspešno v Imstu, kjer se je že na prvi tekmi evropskega ml. pokala uvrstila v finale in zasedla 7.mesto. Kljub tekmam v balvanih, je v nadaljevanju sezone vso prednost dala pripravam v težavnosti, kar se ji je obrestovalo na evropskem ml. prvenstvu v Edinburghu, kjer je dosegla svoj najboljši rezultat in zasedla 3.mesto. Tjaša se je tudi uvrstila na svetovno ml. prvenstvo v Novi Kaledoniji, kjer je zasedla 12.mesto.
V skali je Tjaša dvignila mejo na 8a+/b in hitro preplezala nekaj smeri z oceno 8a+ (dve celo v drugem poskusu), v balvanih je bila uspešna do 7C.

SaraSara Lukič se je po krajši odsotnosti vrnila v ml. reprezentanco in nanizala nekaj dobrih rezultatov, sicer ji ni uspelo ponoviti uspeha iz leta 2013, ko je bila 3. na evropskem ml. prvenstvu v balvanih (Grindelwald), a je vseeno bila 13. na evropskem prvenstvu v Arcu in 10. na pokalu v Laengenfeldu. Na domačem prvenstvu je bila odlična, saj je postala državna prvakinja v balvanih in podprvakinja v težavnosti. Sara je v preteklem letu preplezala svojo prvo smer z oceno 8a ter balvan 7C.

ZanZan Sudar je svoj največji uspeh dosegel na evropskem ml. prvenstvu v Arcu, kjer je sicer končal prvi pod črto finalistov, a vseeno zasedel odlično 7.mesto, kar je njegov največji uspeh  na mednarodnih tekmah do sedaj. Na državnem prvenstvu je bil dvakrat tretji v balvanih.
V skali je Zan ponovno plezal do ocene 8b z rdečo piko in 7c+ na pogled, na balvanih pa je dvignil svojo mejo na 8A+ (Pura Vida, Massive Attack).

 

Ni možno komentirati